skip to Main Content

Waar op letten bij het kopen van een wandelrugzak?

Er is bijna geen enkele tas handiger en meer praktisch dan de rugzak. Vooral voor jou als wandelaar is hij ideaal! Maar de ene rugzak is natuurlijk de andere niet. Kies de verkeerde rugzak voor jouw wandeltochten en je hebt al snel te maken met pijnlijke schouders en een hoop rugpijn. Dus hoe bepaal je nou wat de perfecte wandelrugzak voor jou is? Dat lees je hier!

Inhoud: hoe lang je gaat wandelen?

Naast je wandelschoenen is je rugzak zo’n beetje je belangrijkste stukje uitrusting. Vraag jezelf af hoe lang je gaat wandelen. Ben je al een gevorderde wandelaar die makkelijk 20 kilometer loopt? Of ben je een beginner die blij is met 5 kilometer? Afhankelijk hiervan kun je het aantal nodige liters (de inhoud) van je rugzak bepalen.

  • Korte wandeling: 0-15 km = 0-15 liter
  • Dagwandeling: 15 km en meer = 15-25 liter
  • Meerdaagse wandeling: 20 á 30 km over meerdere dagen = 25-50 liter of 50-90 liter. Dit hangt ervan af of je een tent meeneemt of niet

Vooral voor meerdaagse wandelingen is het belangrijk om een goede, flinke rugzak bij te hebben. Het is belangrijk om hier veel spullen maar weinig gewicht in kwijt te kunnen.

Afmetingen: welk formaat heb jij?

We komen als mensen in alle maten en groottes, dus rugzakken ook. Let goed op de lengte en de breedte van jouw rugzak. Heb je een té brede rugzak? Dan zullen de schouderbanden niet goed passen en van je schouders glijden. Als je een relatief korte rug hebt, is het goed om een korte rugzak te kiezen met een heupriem. Deze riem kan het gewicht wat van je schouders wegnemen en je ontlasten. Zorg er ook altijd voor dat je de schouderbanden goed strak aantrekt om wrijving te voorkomen. Dat is niet alleen fijn voor je huid maar ook voor de stabiliteit tijdens het wandelen

Belangrijke details

Naast deze overkoepelende feitjes, zijn er een paar kleine dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat jouw rugzak ideaal is voor jouw wandelingen.

  • Extra rugventilatie: dit zorgt voor extra frisse lucht in de rug in de zomer. Ook zorgt het ervoor dat zowel zweet als regenwater makkelijker afgevoerd wordt.
  • Regenhoes: veel wandelrugzakken worden geleverd met een regenhoes om jouw spullen droog te houden.
  • Een klein vakje voor je sleutels, portemonnee etc. Dat scheelt een hoop zoekwerk

Klaar voor jouw wandeling met jouw perfecte rugzak

Klaar om op zoek te gaan naar de perfecte wandelrugzak voor jou en jouw wandeltochten? WelkeRugzak.nl heeft de beste rugzakken die perfect geschikt zijn voor zowel lange als korte wandeltochten voor jou op een rijtje gezet.

Daan

Oprichter van WelkeRugzak.nl met een liefde voor backpacken. Adviseert en helpt graag bij het aankopen van een nieuwe rugzak.

Back To Top