skip to Main Content

Wat is een damesmodel rugzak?

Wat maakt een rugzak tot een damesrugzak?

Ben je als vrouw op zoek naar een geschikte rugzak? ‘Als ‘ie er maar leuk uitziet’, was het antwoord op de vraag toen je naar de middelbare school ging.Maar nu je wat ouder – en hopelijk wijzer – bent en op reis wilt, is het zeer wenselijk als de rugzak vooral functioneel is en goed past. Daarom zijn er rugzakken die speciaal voor vrouwen ontwikkeld zijn. Waarom? Dat lees je hieronder in dit blog van WelkeRugzak.nl.

Fysieke verschillen tussen mannen en vrouwen

Mannen en vrouwen verschillen in gedrag. Zo komen vrouwen van Venus en mannen van Mars. Maar er zijn ook veel fysieke verschillen. Heel veel verschillen kunnen we makkelijk opnoemen, maar er zijn ook verschillen die moeilijker zichtbaar zijn. Dat zijn zodanig grote verschillen dat er ook voor het ontwerp van een rugzak onderscheid gemaakt wordt tussen mannen en vrouwen. Waarom is het verstandig om als vrouw een damesmodel rugzak te dragen? En waarom niet gewoon ‘one size fits all-rugzak’? Hieronder leggen we belangrijke verschillen tussen een heren- en een damesrugzak uit.

Wat kenmerkt het damesmodel rugzak?

Ten opzichte van de ‘gewone rugzak’ zijn er een aantal kenmerken voor het damesmodel rugzak:

  • Smallere schouderbreedte: het draagsysteem voor de schouders is wat smaller en dus aangepast aan de schouders van een vrouw. Ook zijn de schouderbanden niet op alle plekken even breed, waardoor ze beter aansluiten op de vrouwelijke nek, schouders en borst. Zo zit een rugzak specifiek voor dames dus comfortabeler op de rug.
  • Ergonomische gevormd draagsysteem: het ergonomische draagsysteem is precies zo gevormd dat het perfect aansluit op het lichaam. Dat geeft een meer comfortabele en vrouwspecifieke pasvorm.
  • Kortere ruglengte: een damesmodel rugzak heeft kortere en smallere basis. Dat geeft meer bewegingsvrijheid en stabiliteit. Voor langere dames kan daarom een herenmodel rugzak juist weer beter zijn. En voor de kleine man is een damesmodel rugzak soms perfect.
  • Speciaal ontworpen heupbanden: andere heupen vragen om andere heupbanden. Daarom zijn heupbanden van een damesmodel rugzak aangepast op de vormen van een vrouw. Ze zijn iets anders gepositioneerd en staan net iets schuiner. De conische vorm zit comfortabeler en voorkomt dat de banden gaan schuren op de ribben en dijen.

Damesmodel rugzak kiezen?

Kies jij na het lezen van dit blog ook liever voor een damesmodel rugzak? Dan ben je bij WelkeRugzak.nl aan het juiste adres! Op onze website vind je een groot assortiment aan de beste dames rugzakken voor elke type activiteit.

Daan

Oprichter van WelkeRugzak.nl met een liefde voor backpacken. Adviseert en helpt graag bij het aankopen van een nieuwe rugzak.

Back To Top