skip to Main Content

Hoe kies je de perfecte fietsrugzak?

Wat maakt het dragen van een fietsrugzak zo bijzonder?

Op dit moment heb je zo veel keuze wanneer het neerkomt op het kiezen van een fietsrugzak. Van kleine tot grote fietsrugzakken en van smalle tot brede fietsrugzakken. Van schooltassen tot sporttassen. De vraag is waarom het dragen van zo’n fietsrugzak bijzonder is. Allereerst, is het dragen van een fietsrugzak comfortabel; zeker als je veel moet lopen of lange reizen moet gaan maken is een fietsrugzak ongetwijfeld onmisbaar. Bovendien kun je veel spullen praktisch erin zetten, waardoor je niet zo veel dingen los in de hand hoeft mee te nemen. Je zal dan op deze manier niet zo gauw je spullen kwijtraken. Ook kun je het aan je fiets bevestigen wat het meenemen nog makkelijker maakt! Zo’n fietsrugzak blijft altijd goed op z’n plek zitten, doordat deze uitgevoerd is met speciale schouder- en heupbanden, waardoor je nergens aan knelt of schuurt. Het materiaal van fietsrugtassen is ademend en de rug is ventilerend verwerkt met een tussenruimte om zweten en een natte rug te voorkomen. Last but not least, heb je tegenwoordig genoeg trendy fietsrugzakken, waardoor je zo je eigen stijl kunt creëren en er fantastisch uit kunt zien met je toffe fietsrugzak!

De eigenschappen van een goede fietsrugzak

Om een goede kwalitatieve fietsrugzak te nemen, moet het wel aan een aantal kenmerken voldoen. Om te beginnen is een ruime zak aan de binnenkant van een fietsrugzak erg belangrijk om te hebben. Op deze manier kun je voldoende spullen georganiseerd erin zetten en meenemen. Bovendien moet de kwaliteit van de fietsrugzak niet aan de matige kant zitten. Hiermee bedoel ik dat het een stevige fietsrugzak moet zijn en niet eentje moet zijn die uit een rekje van de aanbiedingen komt. Daarnaast moet je erop letten of de fietsrugzak voldoende vakken heeft. Dus kijk hoe het inpaksysteem van de fietsrugzak in elkaar zit. Hoe meer vakken, hoe beter je je spullen georganiseerd in kunt pakken. Ook is het misschien handig om te kijken naar welke accessoires je bij zo’n fietsrugzak meegeleverd krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een transporthoes voor als je aan het fietsen bent of in het vliegtuig bevindt. Je tas zal door deze transporthoes niet ergens blijven haken en goed beschermd worden wat betekent dat hij langer meegaat. Dat is altijd mooi voor je en hoef je niet elk jaar een nieuwe fietsrugzak te kopen.

Goedkoop = duurkoop!

Welke fietsrugzak je moet kiezen is geheel aan jou. Het is belangrijk dat je goed nadenkt wat je precies nodig hebt. Zoek je liever een klein fietsrugzakje met weinig vakken of wil je een grote fietsrugzak met heel veel vakken, omdat je bijvoorbeeld veel op reis gaat? De belangrijkste boodschap die ik aan iedereen wil meegeven is dat je niet een te goedkope fietsrugzak moet gaan nemen. Kwaliteit is erg belangrijk! Je wilt natuurlijk niet dat je fietsrugzak ergens halverwege uit elkaar valt, omdat je hem iets te zwaar hebt gevuld. Ook is het draagcomfort van de rugzak belangrijk. Je schouders mogen niet te veel overbelast worden. Daarom is het belangrijk dat je je spullen op een gelijkmatige manier verdeeld over de verschillende vakken. Dat is namelijk veel beter voor je gezondheid!

Kenmerken goede fietsrugzak:

  • Ruime inhoud voor voldoende opbergruimte
  • De rugzak moet van een goede kwaliteit zijn en tegen een stootje kunnen
  • Zorg voor voldoende vakken
  • Fijn draagcomfort, belast je schouders niet te veel!
  • Extra tip: kijk naar de accessoires die bijgeleverd (kunnen) worden
Jack Wolfskin Moab Jam 18 black
Jack Wolfskin Moab Jam 24 black
Jack Wolfskin Moab Jam 24 brownstone
Jack Wolfskin Velocity 12 Rugzak dark cobalt

Door op een rugzak te klikken wordt u doorgeleid naar een externe website als TravelBags of BagageOnline.

De voordelen van zo’n fantastische fietsrugzak

Enig idee hoeveel voordelen zo’n fietsrugzak met zich meebrengt? Dat zijn er best veel! Misschien handig om te weten welke voordelen er allemaal bij komt kijken en hopelijk dat je beseft waarom iedereen wel een fietsrugzak thuis moet hebben. Door een fietsrugzak aan te schaffen ben je erg milieuvriendelijk bezig. Waarschijnlijk dat je dat je niet beseft, maar tegenwoordig mag je voor elk plastic tasje gaan betalen. In plaats van allemaal losse kleine tasjes mee te nemen, kun je een stevige fietsrugzak kopen en daar al je spullen opbergen. Je maakt het voor jezelf alleen maar makkelijker! Ook heb je meer overzicht als je een fietsrugzak kiest met veel vakken. Zo kun je je spullen makkelijker terugvinden. Wel zo handig natuurlijk! En je kunt het makkelijk aan de fiets bevestigen en hem overal meenemen waar je ook naartoe gaat. Bovendien voorkomt het rugklachten en is het trendy en hip. Daarnaast is zo’n fietsrugzak gewatteerd wat betekent dat het ook comfortabeler is voor je rug om zo’n fietsrugzak te dragen. Verder is het praktisch als je fietsrugzak waterdicht is. Zo voorkom je dat je spullen worden beschadigd door vocht en water.

Daan

Oprichter van WelkeRugzak.nl met een liefde voor backpacken. Adviseert en helpt graag bij het aankopen van een nieuwe rugzak.

Back To Top