skip to Main Content

Wat is de beste MTB-rugzak ?

Vind de beste MTB-rugzak voor jou

Is mountainbiken je hobby? Dan zul je vast wel gemerkt hebben dat een goede mountainbike rugzak essentieel is. Want je moet nogal wat meenemen achterop je rug. Denk aan water en voedsel, maar ook een anti-lek kit om je te behoeden voor een lekke band en natuurlijk een regenjack voor als het gaat regenen. En misschien neem je nog wel meer spullen mee tijdens het mountainbiken. Dan wil jij natuurlijk wel weten wat de beste MTB-rugzak is. Welkerugzak.nl helpt je de beste MTB-rugzak te vinden.

Waar moet een goede mountainbike rugzak aan voldoen?

Een MTB-rugzak is geen gewone rugzak. Deze rugzak moet aan speciale criteria voldoen. Zo mag een goede mountainbike rugzak fietsers niet beperken in hun bewegingsvrijheid en niet heen en weer op de rug glijden. Daarnaast is de MTB-rugzak gemaakt van robuust materiaal, waardoor deze bestand is tegen de omstandigheden van snelle ritten door de dichte natuur en tegen weersveranderingen. De rugzak bevat ook extra vulling op de rug en schouders ter bescherming tegen valpartijen en biedt extra comfort. En de opbergruimte? Die is er voldoende. Zo kun je de benodigde uitrusting erin kwijt en is er een helmhouder aanwezig.

ideale mtb rugzak

De ideale afmetingen van een MTB-rugzak

Er is niet één MBT-rugzak. Er zijn verschillende soorten mountainbike rugzakken voor verschillende behoeften van rijders. Zo zijn er een aantal standaardmodellen verkrijgbaar die opbergruimte bieden voor een hydratatieblaas, kleding, voedsel en gereedschap. Maar hoe groot is de beste MTB-rugzak nu eigenlijk? De beste MTB-rugzak voor jou is de rugzak die het meest aansluit op je behoeften. Hoe groot de mountainbike rugzak moet zijn, is dan ook afhankelijk van de lengte van je geplande tocht. Als je een dagtocht wilt doen is de beste mountainbike rugzak een rugzak met een volume van ongeveer 14 tot 20 liter. Voor meerdaagse tochten raden we een MTB-rugzak met een volume van ongeveer 30 liter aan.

De beste MTB-rugzak voor jou

Als de MTB-rugzak past bij je behoeften en groot genoeg is, is het een goede mountainbike rugzak voor jou. Daarbij is het ook belangrijk dat de rugzak past bij je romplengte en comfortabel zit.

Back To Top